Modern en Professioneel

Rötjes young plants is gevestigd aan de Horsterdijk 116 in Lottum. Op deze goed bereikbare locatie, in het hart van het boomteeltcluster Noord-Limburg beschikken wij over een modern bedrijf, dat van alle gemakken is voorzien en een professionele uitstraling heeft. Een uitstraling die past bij de hoogwaardige kwaliteit die wij leveren!

Moderne bedrijfsinrichting

Rötjes young plants heeft een strak schema, wat betreft de routing van producten binnen het bedrijf. Om een optimale hygiëne te waarborgen, is ons bedrijf verdeeld in vijf afdelingen. De stekken komen binnen in een spoelruimte, waarna koeling en verwerking plaatsvindt. Vervolgens worden de stekken getransporteerd naar de stekafdeling. Nadat de stekken zijn beworteld, worden deze verplaatst naar de afhardruimte, waar alle benodigde bewerkingen worden uitgevoerd om een perfect product te kunnen leveren. Bij het verzendklaar maken in de afleverhal, worden eventueel nog laatste handelingen uitgevoerd.

Afzet

Rötjes young plants maakt jaarlijks zo’n 25.000.000 bewortelde stekken van voornamelijk Hebe, Rosa, Vinca, sierheesters en  bodembedekkende heesters. Onze klanten zijn kwekers in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Denemarken en in diverse andere Europese landen.

Vernieuwing

Bij vernieuwing denkt Rötjes young plants onder meer aan het ontwikkelen van klantspecifieke oplossingen, het introduceren van nieuwe producten en het aanboren van nieuwe markten. Zo hebben we onlangs een systeem ontwikkeld waarbij alle trays voorzien worden van een RFID tag. Met dit systeem zijn de trays binnen ons bedrijf altijd traceerbaar en kunnen we ook na levering nog achterhalen welke klant welke tray heeft gehad. Met dit systeem is alle informatie terug te vinden van het begin tot het einde van de productiecyclus van ieder stekje apart.

Een andere ontwikkeling is een nieuwe plugcover die het mogelijk maakt om de bewortelde stekken al in een vroeg stadium te kunnen planten, zonder enige belemmering in de hergroei.