Kwaliteit

Eigen moederplanten

Een optimale kwaliteit, dat is waar het bij Rötjes young plants om draait. Niets meer en niets minder. En omdat de kwaliteit van het uitgangsmateriaal ook bij ons bepalend is voor de kwaliteit van het eindproduct, werken wij met materiaal dat voldoet aan de hoogste eisen. Rötjes young plants beschikt daarom oa. over ruim 4 hectare eigen moederplanten, die gericht worden gekweekt voor de stekproductie.

Frequent snoeien

Wij onderwerpen de producten op ons bedrijf frequent aan kwaliteitscontroles, zodat deze vrij blijven van ziekten en sprake is van een uniforme kwaliteit. Verder worden de stekken regelmatig gesnoeid, met moderne en geavanceerde snoeisystemen. Voor klanten die met een gerichte oppot- of uitplantplanning werken kan de laatste snoeibeurt twee weken voor aflevering plaatsvinden. Hierdoor zijn de stekken minder kwetsbaar dan wanneer vlak voor levering wordt gesnoeid. Ook is de hergroei aanzienlijk beter en is het percentage uitval lager.

Schaduwhal

Naast een kas van 4 hectare beschikt Rötjes young plants ook over 5000 m2 schaduwhal. Deze buitenhal is opgesplitst in twee afdelingen: een stekafdeling, waar zachte of speciale producten beworteld kunnen worden, en een afdeling waar producten extra kunnen worden afgehard.

Speciaal bemestingssysteem

Naast de mogelijkheid om de stekken te bemesten tijdens een standaard gietbeurt, beschikken wij op ons bedrijf over een speciaal bemestingssysteem. In de kas bevindt zich iedere acht meter een aansluitpunt voor diverse soorten bemest gietwater. Hierdoor kunnen wij de teelt beter sturen en, door partijen al dan niet te voorzien van extra meststoffen, gericht toewerken naar het moment van afleveren. Een behandeling op maat dus!

Geschikt voor potrobot

Steeds meer klanten van ons werken met een potrobot. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we op ons bedrijf een rekkensysteem ontwikkeld. Dit systeem voorkomt dat de wortels van de stekken door de drainagegaten onder de tray naar buiten groeien. Hierdoor zijn de pluggen altijd gemakkelijk en zonder beschadiging uit de tray te halen en wordt tevens een goede hergroei bevorderd.